November 13, 2009

ANTM CYCLE 13:NICOLE vs LAURA

VS

akhirnya ANTM cycle 13 pown dah nak dekat ke penghujungnya....
nie semua sebab blog teman tapi mesra Fird, WAN....
baca komen mingguan dari dia kan...
menarik minat untuk tengok season nie...
dah lama tak tengok ANTM...sempat tengok sampai NAIMA je...

tapi
untuk ANTM kali ini...
dia ambik semua pendek2...5' 7" ke bawah sahaja....
dan dua peserta final pun telah diketahui....
kali nie...tyra pown susah nak buat keputusankan....
dari empat peserta nak pilih dua yang terbaik....
sebab agak mantap jugakla....(nicole,laura,erin dan jennifer)

apapun my NICOLE pilihan pertama untuk ke Final....
Gadis ni baru berumur 18tahun dari Colorado....
Tempat angah Fird belajar dan tempat Fird pernah tinggal....
mestila kena sokong NICOLE kan...
dari awal episode, NICOLE telah menunjukkan kemampuannya....
dia selalu tidak menghampakan aku...

my jennifer gagal untuk ke final...
tapi tak mengapa...kesukaan WAN si LAURA dapat masuk...
cumanya Tyra kata dalam gambar dia umpama supermodel....
bila luar gambar tak nampak ciri2 model....
rasanya gadis dari Kentucky USA ni agak malu-malu sikit kot...
dia macam budak baik....

si erin tue...bagi aku dia dan NICOLE paling menyerlahlah untuk sesi fotografi yang last untuk ke final nie...tapi rasanya dah tiga kali bottom 2 kan...tak yah la masuk final...
perangai pun tak elok....

so, untuk final nie...Fird akan sokong NICOLE...
dan rasanya LAURA juga mampu beri saingan yang sengit....
apapun aku harap sangat JUARAnya


adalah NICOLE....

November 12, 2009

~kumpulan KLIK-KLIK nuffnang CHINTA~

entry nie khas untuk rakan-rakan yang berusaha datang untuk klik2 nuffnang Fird...
thnx sangat-sangat yer...
dengan ini fird dah senaraikan kawan-kawan bloger yang rajin datang dan klik...
walaupun minggu lepas duit Fird naik dari RM0.75 ke RM2.75...
oklah tue...
janji naikkan...
hahahahahahah

kalo ada sesiapa yang nak disenaraikan
Fird akan tambah lagi kemudian yerr....
dengan senarai nie memudahkan fird untuk singgah blog korunkkan...
insyaAllah...hari2 fird akan pi singgah k....

~Gadis PILIHAN hatiku~

selepas Fird tulis entry yang lepas...
ala tentang mimpi Fird tuew...
kepala Fird terus ligat pikir tentang JODOH taw...
macamanelah JODOH Fird yang telah ditentukan...
gemuk ke?pendek ke?panjang ke?putih ke?
isyhh...tetibe pikir siapa dan ciri2 yang layak untuk menjadi suri dalam rumahtangga Fird...

sebenarnya, Fird nie belum bersedia untuk bercinta...
apatah lagi untuk berKAHWIN...
sebab fird rasa masih muda...tapi ramai kawan masa kat sekolah dan kampus dah kahwin...
ramai sangat...yang terbaru, dua lagi kawan sekolah mahu kawin...
wah cepat betul nikah masa umur 24tahun....
nak elak maksiat katanya...

bagi Fird,
fird nak kahwin umur 35tahun...
masa tuew fird dah ada kete sendiri, umah, ekonomi pasti stabil,
rasanya masa umur tuew paling sesuwai untuk Fird kahwin...
lagi sebelas tahun dari sekarang...
wah, lama tul kan...berkaratlah aku nanti....heheheh....

ntahla, fird belum ada ciri-ciri spesifik untuk isteri...
sebelum nie penahla tiga kali bercinta dan kesemuanya gagal...
hahahahah....
bertunang????mmmm, tak jadi....
kahwin????lagila belum penah merancang....

cuba tengok gambar pompuan-pompuan kat bawah nie...
pompuan-pompuan(wah ayat aku, memang kena penerajang ngan abang2 aku)

diaorg nie sebenarnya, barisan kakak ipar Fird
Kak Fila, Kak Atie dan Kak Omay...
beginilah pilihan abang-abang Fird...
cantik ke????okla.....

tapi bekas awek fird sebelum nie semua bertudung...
yang mama nak kenalkan pown bertudung...
hahahaha...tapi sebanrnya saya suka macam kat atas jugak...heheheheh
sebab taste fird macam FAZURA kan...heheheh...verangankan....
kalo lah dapat FAZURA....wow...biar gewdik...saya tetap suka....

mungkin betul cakap JEJAKA ANGGUN...
jodoh tue dah ditentukan TUHAN...
jadi fird rasa kalo ada jodoh...terima jelah kan...
huhuhu....

siapalah yang nak duk bersanding ngan aku nanti nie???
siapala yang sudi kat aku nie....
wawawawawawa....

p/s:masih menanti puteri raja melamarku...hahahahah.....ada ke???verangan je lar ko....

~rindunya ngan MAMA: Mimpi mahu JODOHkan aku~


Rindunya pada mama Fird...
Rindu sangat-sangat pulak...
dah dua malam mimpi mama...
tapi mimpi malam tadi lain sikit dari malam sebelumnya...

dalam mimpi tue mama kenalkan dengan seorang perempuan...

perempuan tue agak manis dan bertudung labuh...
kononnya itulah bakal isteri Fird...
tapi dalam mimpi tue, fird tak suka dengan perempuan pilihan mama...
makanya ada DRAMA disebalik mimpi itew yerr...
sebabnya mungkin selera fird berlainan sedikit...
dan Fird tak akan jatuh cinta dengan gadis itu walau alam realiti sekalipun

realitinya mama pernah nak kenalkan gadis nie pada Fird...
budak perempuan nie agak rapat ngan keluarga Fird...
sebab jiran jer...
raya yang lepas abah keluarkan kenyataan bahawa abah sangat suka dengan anak pokcik jiran nie...
tapi serius Fird tak boleh dengan minah nie...

petang nie fird akan pulang ke kampung halaman...
saja jenguk mama, abah dan anak-anak Fird kat Soromban...
adakah mimpi ini akan jadi kenyataan...

adakah ianya benar???tolonglah...xnak!!!!!!!!!!!!!!!!

p/s:xnak kawin lagi. nak kawin umur 35tahun.....

~geng SEDUT:berSABARlah~

~GENG SEDUTku~
berSABARlah Ada, Kama dan Nora...
dugaan untuk KITA sangat BESARkan....
banyak sangat RINTANGAN untuk kita SELESAIkan pengajian SARJANA nie....
aku RASA dah tak TAHAN dah sebenarnya....
tapi korunklah kekuatan aku....
terima kasih SEDUTians....

OH my DIOR banyak sungguh PROBLEMOnya....
MESIN rosakla....
SENIOR sabotajlah....
CHEMICALS xsampailah....
RADAS/BIKAR hilanglah....

isyhhh macam-macamlah....MENCI!!!!

TAPI kita tetap HAPPYkan....
kita atasi MASALAH bersama....
dan hari-hari kita tetap dengan SENYUMAN....
paling penting DR.ZAZALI sayang kita....
chewahhhh.....dia selalu bantu kitakan....OH my COACH!!!!

aku harap KITA dapat selesaikan SECEPAT mungkin....
aku berDOA semoga kita BERJAYA....amin
bukan mudah jalan untuk KITA....apapun kita kena REDHA ketentuanNYA....
apa yang PASTI kita TETAP kena berusaha....
GIGIH demi masa depan anak-anak kita....
aku SAYANG sangat kat KORUNK...


p/s:TOLONG basuh sinki LAB....apa kena mengena nie????

November 11, 2009

ada aku KESAH kalo ko TERASA?????

Kenapa DATANG???

aku TAHU....

kau SINGGAH sebab kau NAK AMBIL TAHU tentang AKU....

walaupun kau CUBA-CUBA buat tak TAHU

So!!

aku tak suruh ko DATANG???

aku tak suruh ko BACA???

aku tak suruh ko TERASA???

aku tak suruh ko NANGIS???

aku tak suruh ko MARAH???

aku tulis apa yang aku mahu...

ikut SUKA HATI aku...


kau PERNAH pikir sebab APA yang ko datang???

kau PERNAH pikir sebab APA yang ko baca???

kau PERNAH pikir sebab APA yang ko terasa???

kau PERNAH pikir sebab APA yang ko nangis???

kau PERNAH pikir sebab APA yang ko marah???

KAU pikir dulu APA yang buat sampai aku TERASA....

baru BOLEH kau nak TERASA....



YANG PENTING!

ada aku KESAH kalo ko TERASA????

November 10, 2009

~CUCI the musical BEST~

Hari Ahad lepas KAMI gie tengok CUCI the musical...
Memang BEST giler teater nie...
tak rugi datang, tak rugi menonton dan segalanya tak rugi...
lakonan best, banyak lawak, nyanyian best, props mantap...
semuanya best....

suara VANIDAH IMRAN dan HANS ISAAC sangat sedap jugak yer.....
lakonan AWIE dan AC MIZAL memang lawak dan mencuit HATI...
banyak sangat diaorg tambah skrip sebab nie show lastkan...
sampai HARITH tegur masa sedang pementasan....
"korunk ni banyak eclipse ye, ye lah show akhir, penonton pown ada program dinner malam nie"
ye lah director pown siap tegur selamba je depan audience kan...
hahahahaha

kak ADIBAH NOOR pown best sgt...kali ketiga dengar kak dibb nyanyi memang best....
AFDLIN..bakatnya memang besar seperti badannya....wataknya buat saya ketawa, menangis....sedih pun ada....

banyak juga penari yang saya kenal seperti pheez, wadi, fairuz, esther...
mereka dan rakan2 juga sangat best menari...
tariannya membuatkan saya mahu menari juga,...
tahniah kepada stephen rahman a.k.a hang tuah kerana koreografi sangat menarik....
lagu2 untuk teater ini juga sangat sedap2 untuk didengar...
lagu nyanyian Afdlin sedap sangat....

memang sangat tak RUGI....
saya sudah jatuh CINTA dengan TEATER....

p/s:tahniah abng produksi HANS ISAAC yang bekerja bertungkus lumus untuk memanstikan kami-kami terhibur....tahun depan nak lagi.....

November 9, 2009

~OH my PRADA, OH my GUCCI, OH my LOUIS VUITTON~

~Pisau Cukur~
fird tengok citer nie dengan iKARLFIRD, ZIZIE dan
FIRUZ(O.K.U.V aka Orang Kurang Upaya Voque) di IOI Puchong...
ceritanya agak SANTAI
dan FIRD suka tengok cite nie sebab ada FAZURA
suka tengok FAZURA
bertambah jatuh CINTA la saya sama dia
cuma org yang memang suka jadi PISAU CUKUR memang takkan suka CITE nie kowt...
hahahahah....
Fird suka jadi PISAU BELIT jerr....
tagline yang Fird suka dalam cite nie adalah

"Oh my Prada"
"Oh my Gucci"
"Oh my Louis Vuitton"

gie tengok cite ni taw...
kita support cite melayu...wah...

p/s:3.5/5 untuk cite nie...

~ENOT tersingkir~

enot dan suami pasangan kedua TERSINGKIR dari SEHATI BERDANSA...
rasanya memang layak pasangan ini untuk tidak lagi MENARI di pentas DANSA...
mungkin bakat dan keupayaan mereka terlalu TERHAD...
makanya beri sajalah peluang pasangan lain beraksi k...
apapun tahniah buat KAK ENOT jugakkk...
sangat SPORTING untuk sama bertanding dalam program ini...

p/s:jangan lupa UNDI SAZZY,DIRA dan SEIN....

~Video Nyanyianku~Semua Untuk Cinta~

video

Tak de MOOD nak tulis pape untuk hari ini....
kebusanan melampau...
aku pun kurang SIHAT....
jadi aku post Video aku NYANYI....dengarla walaupun HARUK....
Video nie masa aku nyanyi kat Redbox hri Khamis lepas....
aku post nie untuk teman aku di Jakarta
Atta Chukie...lagu untuk kamu...

November 8, 2009

~Negeri Sembilan Menang:Aidil&Zaquan Tercedera~

Negeri Sembilan monang bosar...
padan muko si Merah yo...
3-1...

ramalan hanya tinggal ramalan....
Rusa menang dengan penuh BERMARUAH...

cumanya masa akan DATANG....
Tolong BERADAB sopan ye....

tak PERLU buang sampah, tak yah BAKAR, tak perlu CEDERAkan orang ye...
kan kalah MENANG adat pertandingan....

kita sedih dan kesian kat pemain PUJAAn....
Aidil Zafuan dengan Zaquan Adha....
TERCEDERA..
cepat SEMBUH ye....

p/s:cayala RUSA,,,,MANTOP!!!!