November 21, 2009

~Pandai beraksi Anak-anakku~








anak-anakku pandai beraksi di depan kamera...
tak perlu disuruh ada saja gelagatnya...
bajet cun dan ayu gitew...


ramai yang tidak percaya bahawa aku seorang BAPA....
yer, kenyataannya aku lelaki berusia 24 tahun...
mempunyai empat anak perempuan yang aku lahirkan(feeling seorang ibu)...
merekalah jantung hatiku....


walied sayang 
RISSA,wIEwIEn, SArrA dan AdRRa...


p/s:kalo ada yang berkenan untuk berikan JOB untuk iklan ke?drama ke?ambikla yerr....

November 20, 2009

NAFSU>NAFSU>NAFSU



Tengok gambaq kat atas ni...
nie kononnya Fird sedang menolak batuan keras KLCC ini...
namun mampukah KLCC ini bergegar dek tangan kecilku ini...
pastilah jawapannya TIDAKKAN....
masakan orang kerdil macam aku nak tolak bangunan bosar seperti KLCC...
tapi tak nak cite pasal macamne cara nak tolak KLCC
tapi nak cite tentang Godaan NAFSU dan mampukah MENEPISnya...


akhir-akhir ini banyak godaan NAFSU...
sangat banyak.....terlalu banyak makhluk berTANDUK mengganggu Fird...
Fuhhh...makin ditepis...makin banyak pulak yang menggoda dan menggoncang benteng IMAN...


mungkin ini DUGAAN dan COBAAN buat Fird kowt...
makin MENGELAKKAN semakin MENGGALAKKAN... 
mohon di pohon PERLINDUNGAN dan dimaafkan oleh Tuhan...


p/s: doakan, AMIN...

November 19, 2009

~PERASAANku BERkecamuk~


~PERASAANku BERkecamuk~
~mengapakah~

November 18, 2009

~Kau GEMUK, GEMUK, GEMUK~

masih ada lagi orang cakap Fird nie nampak BERISI...
ayoayo....
dah puas dah Fird diet, kurang makan NASI, pakai BENGKUNG(nie rahsia taw, jangan cite kat orang),
sit up, angkat DUMBLE, sapu minyak MUSTAJAB la...
GIEGIEH yer nak nampak kurus...
sanggup nie IKAT peyut...
tapi tetap ada orang cakap guew TOMBAM....aduyai....


tapi masa gie JERAM TOI,
suhla adik Fird, JIMMY ambik gambo...
terasa macam FIRD nie kurusla pulak...
tak rase pulak macam GOMUK...
cume PEYUT je tolobiehkan....
betul tak????
heheheh...verasan!verangan!


p/s:tak polah...den totap hensem walau GEMUK atau KURUS....hehehehehhe

~THANK YOU SO MUCH!~


TEAM KLIK-KLIK NUFFNANG FIRD...
SORI SEBAB KORUNK DATANG SEMALAM NUFFNANG FIRD ASYIK TIDO...
TAPI THNX DATANG JUGAK K...
HARAP KORUNK SUDI DATANG LAGI DAN KLIK K...
INSYAALLAH FIRD AKAN DATANG JUGA...CUMA SIANG HARI FIRD AGAK BUSY DENGAN URUSAN KERJA DI MAKMAL...SESEKALI FIRD DATANG JENGUK GAK...
FIRD HARAP FIRD DATANG KAT SEMUA KAWAN-KAWAN YANG SUDI KLIK...


DAN HARI NIE FIRD AKAN KLIK SEMUA SEKALI
TAPI MINTAK MAAF KALO DATANG...TAK LEH KLIK SEBAB NUFF KAMU TIDO K...
 SAYA AKAN TETAP GIGIH UNTUK BANTU RAKAN-RAKAN YANG MEMBANTU SAYA....


SESIAPA YANG SAYA BELUM LETAK NAMANYA DALAM LIST KAWAN KLIK-KLIK SAYA...INGATKAN SAYA K....

November 17, 2009

~Separuh JIWAku PERGI~



Separuh JIWAku pergi by ANANG

Separuh jiwaku pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka

Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku


Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua

lagu nie BEST....memang sesuwai lagu ini untuk memBALAS lagu AKU WANITA BIASA...
tapi dalam kes Anang dan Krisdayanti kita tak tahu siapa punca kan....
makanya DOAkan yang terbaik untuk mereka berdua....

~aku masih TERSENYUM~


aku masih TERSENYUM...


walau...


kau masih menyalahkan aku...


DIAM aku bukan tanda KALAH...


SEPI aku bukan sebab MENGALAH...

dan aku masih TERSENYUM...


November 16, 2009

~MIMPI kena SEBAT sebab tak SOLAT~



Somalam Fird sekeluargo poielah bermandi mando kek JORAM TOI...
wah seghonok tahap gaban...yo lah den dah lamo tak poei PICNIC...
seronok gilo bab* kato erh...
bojam-jam jugakla den borondamkan dighi dalam air sojuk nie...
sambil-sambil tue mato den MoLIAR molihat koseksian orang RAMAI...ado jugak adegan poluk-poluk colah pokok laei...
ASTAGHFIRULLAH kan 
(walaupun sebelah mato den masih sompek momandangkan)
memang feel masyuk punye....


balik jo dari joram Fird teruih terBONGKANG....
ponek bonar yo....tak larek badan den ni hah...
dan bantai tido sampai masuk MAGHRIB....
mak den dah tojorit-jorit suh bangun sembahyang ASAR...


tapi den bangun, den cakap "FIFI dah sembahyang"
wah, kes monipu nie...memang DOSO(Dose ye)...
jangan TIRU pengel den ni...
den TORLUPO...Syurgo tue dibawah tolapak kaki IBU...
tak baik tul poghangai den nie....
tak elok monipu mak abah kan...
kono bawak TAUBAT!!!


nak dokek azan maghrib ghaso nyolah...
den mulo bomimpi soram bagai....
dalam mimpi tu den duduk kat satu padang yang lueh bonar....
datang sorang makhluk....bawak GHOTAN....mak ai...
muko erh GARANG BOBONAR...


then, den kono SOBAT bokali-kali...
sobab erh den tak solat....dan monipu....
dalam mimpi den nampak mak den monangih-nangih tengok den kono PUKUI kan...
wah dio sobat dengan sesobat-sobatnya...
ponuh dengan kokuatan taw...
adui...sakit BOTO...


wah, den teruih terjago...bopoluh-poluh satu badan...
den teruih mandi dan solat...
baghu den sodar...den dah banyak kali lompong-lompong waktu SOLAT...
terutamo sekali waktu SUBUH...susah bonar nak bangunkan...
ghaso dah jauh bonar dari tuhan....
makonyo....konolah den berTAUBAT....


mulai aghini...
den AZAM sembahyang PONUH....
insyaALLAH...
ALHAMDULLILLAH...SUBUH tadi den SOLAT taw....
tak nak laie mimpi macam tue...
monakutkan...


p/s:JANGAN tipu MAK ABAH...amalan yang TAK baik...jangan lupa solat...pesanan untuk diriku dan dirimu jua....






~time tacih kawan2 klik-klik~




wah.....saya sangat gembira hari ini...
sebabnya,


pertama kawan-kawan blog sudah menjadi 178org....satu pencapain yang baik untuk Fird.....dan selama setahun lebih Fird berblogging...bangga nie dengan diri sendiri...kembang kempis lubang hidung.....dan post fird pown dah 120 entri dan yang ini ke 121 entri yang telah Fird merapu-rapa di blog ini...blog fird taklah mantap untuk bacaan umum...sekadar mengisi masa lapang dan meluahkan apa yang Fird rasa dalam blog nie....kalo ada org cakap Fird nie perasan ke?mulut longkang ke...apa aku peduli...blog aku...aku punya bapak atuk nenek pakcik sedara aku punya suka la.....hahahahahahaahah....ada pakwe atau makwe ko kesah ke?????pedulik apa aku....


Pencapaian kedua...sebelum nie setiap minggu 400-500 je pengunjung yang datangkan...dan di sebabkan ada rakan-rakan klik....hampir 700 ke 800 org yang mengunjungi blog fird....sangat bangga dengan diri sendiri yerr...walaupun ada orang cakap Fird nie syok sendiri ke?perasan DIVA ke?memang Fird suka perasan....kenapa????jeles yerr....hahahahah


perkara ketiga, selama sebulan lebih bernuffnang Fird hanya kumpul 0.75 sen sahaja....then kawan makmal merangkap blogger jugak iaitu cik Ada Hairuni memberitahu yang dengan nuffnang boleh wat duit...selama ni memang saya tak tahu yer...bukan BODOH...cuma tak tahu yang boleh buat duit....minggu pertama gigihla klik2 org nya....harapkan belas kasihan untuk diaorg dtg balik...last sekli naik 2.00 hinggit je...angin la jugak...tapi ada kata sabar....
tapi untuk minggu kedua, dengan bantuan kawan2 KLIK-KLIK...thnx sangat kat semua blogger yang tolong naikkan earnings fird...sangat seronok yer sebab naik rm14.00.....bagi Fird dah cukup syukur...sapa nak bagi 14.00 hinggitkan...dan minggu nie campur dengan minggu2 lepas dapatlah kumpul...rm 16.75sen...harap dapat kuarkan sekali je duit tue cukupla...dapat...rm50.00 dah cukup bererti buatku yang tidak bekerja ini.....sangat tinggi nilainya taw.....apapun thnx sgt kat rakan2 blogger yang sudi klik2 k...thnx sangat...sayang korunk...kalo fird kaya lagi...fird nak wat party untuk rakan-rakan...nak balas jasa baik korunk semua...heheheh...insyaallah...amin.....


p/s:mari kita teruskan klik-klik lagi...fird pown doa korunk jadi kaya jugak k.....