November 4, 2009

~BERPISAH JUA kerana KESILAPANku KEEGOAANmu~

Semalam KARAOKE lagi...
Konsep hidupku...seminggu sekali WAJIB karaoke...
Untuk menyumbang beberapa lagu dengan penuh keSUMBANGan...
walau pada zahirnya....fird rasa macam SEDAP...
kahkahkahkah...

Semalam bila WAN nyanyi lagu BERPISAH JUA dari kak ZIANA...
wah, tersentuh ok...sehinggakan menitis air MATA yer...
tibe teringat qesah chinta lama antara saya dan DIA...

KECEWA...TERKILAN AKU...BERPISAH JUA....ooo oooo oooo.....

ya RABBI ya tuhan...
napalah wajah dia yang aku nampak SEMALAM...
rindu tak TERTANGGUNG...

akhir karaoke aku SUMBANGkan pulak lagu KAK SITI
~Kesilapanku Keegoaanmu~

suasana SEPI kini menambahkan HENING di dalam hatiku,
mengadil SIKAPmu, biar di jiwamu kutelah TIADA...
di waktu begini diUSIK kenangan silam yang bertandang
lalu kubiarkan, ia menabahkan HATI ini...

semasa balik ke UM...
dalam LRT...
titisan terakhir air mata ku mengalir DERAS...
aku biarkan...aku mahu rasakan kepuasan rasa SEDIH dan PILU
mesti orang ingat aku GILAkan sebab melalak dalam LRT...
kahkahkahkahkah....

p/s:kadang2 kita harus sedih bila kita selalu suka....
aku tahu dia tahu siapa dirinya...aku sedih tak bersamanya lagi...sungguh!!!!

8 comments:

wan khairy said...

Fuyoooo.. itulah kehebatan lagu" ZZ. Itu juga kehebatan suara yg x hebat ni.. nanyi ke feeling sampai ke jantung.. br terasa pukulan nyer.. nangis ke? huk3... sama cam mira la ni? wa3... sib baik wan x nangis. erk? kah3. apa2 pun bener kata kamuk, skali skala bagus tuk nangis setelah byk ketawa.. ianya bagaikan terapi utk diri sendiri.. sbb tue suka g karok. wink.

hairieCERULEAN said...

menangis lagi....haha

hairieCERULEAN said...

Pasti engkau terkenangkan
Peristiwa semalam
Saatku menggadaikan cinta
Pada onak dan duri asmara

Ku yang hanyut di arus dosa
Di laut ribut melanda
Dan berenang ke pelabuhan
Kasih sayang sebenar

aku suke lagu ni..best..cume lum wat karaoke lg..hu

saya yang suka menulis - SHAHIRA - said...

kite faham fi..dah jgn nanges lagi..mungkin rasa sayang tu masih ada..cuma biar masa yang menentukan. life must go on fi..u kene move forward.."kakak" kite penah nasihat kite dan pujuk kite mase kite tengah sedih dulu. now kite rase macam nak hembus balik kekuatan yang "kakak" kite tu bagi dulu pada Fi pulak (i guess u knw who is the beloved kakak yg i maksudkan)..be strong oke. *hugs*

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

betul wan....tersentuh bila wan nyanyi lagu tue...sangat ok...heheheh...

hairul:memang suka nangis...heheheheh....

ok shira...dah ok hari ni dri apa yang aku rasa semalam....

jumana said...

Assalammualaikum wrt wbt. erm
sy phm 'rasa' itu
sy ambil masa bbrp buln tuk hilngkn 'rasa' tu
akhirnye...sy silap lngkah
sedeh2 jgk,tp kena berani lepaskn
kena berani pasrah
jgn smpai silap lngkah mcm sy :)

Perawan said...

lama perawan tak datang melawat fird, sabaq na, dia memang tak sesuwai untuk kamu, jangan fikir tentang dia, pegi buang kenangan dengan dia k!

sayang kamu fird!

Duke Luce Dell'amore said...

ade hikmah sgala yg berlaku..hidup perlu diteruskan..

jim harap,jim mampu pertahankan ape yg jim dah sekarang..sbb jim xtau what will happen to me if i lost someone that i truly love!