November 22, 2009

PILIH 3 lagu PILIHAN anda.....

Senarai lagu untuk Anugerah Juara Lagu untuk tahun ini...
apakah pilihan kawan-kawan....
pilihan Fird tulisan yang dikalorkan dengan warna ungu...
anda suka yang mana????


1.       Aku Skandal:Hujan
2.     Tak Mungkin Kerana Sayang:Alyah
3.       Dan Sebenarnya:Yuna
4.       Kau dan Aku:Aizat AF5
5.       Aurora:Estranged
6.       Bengang:Akim AF7
7.       Aku Rindu Sayang Kamu:Black Mentor
8.       Pakai Buang:Stacy AF6
9.       Rindu Terhenti:Tomok Indrawan OIAM
10.   Pergi:Aizat AF5
11.   Situasi:Bunkface
12.   Bencinta:Faizal Tahir 
13.   Cinta Adam dan hawa:Misha Omar
14.     Masih Jelas:Hafiz AF7


nampaknya peserta rancangan REALITI menguasai pertandingan kali ini...
anda suka atau tak???

bagi fird, mereka pelapis seniman/seniwati kita...
makanya kita masih punya artis muda yang bermutu dan berkualiti...
bila lar fird dapat jadi penyanyi....

13 comments:

Huda said...

suka Faizal Tahir juga~!

jejaka anggun said...

bengang akim or bunkface.

Duke Luce Dell'amore said...

jim pilih "Pergi" by Aizat..
walaupun muzik yg simple, tp lirik lagu tu indah & memberi kesan mendalam..

next song, jim suke lagu Tak Mungkin Kerna Sayang by Alyah.. Arrangement music yg gempak!lirik yg bagus!

yg ke-3 xkesah ler memana lagu pun..hahaha..SITUASI kot? sbb lagu tu trend masa kini..

Arief Arf said...

entah la..
tataw mane lagu yang best..
sume pun lebih kurang je..

eLLa said...

ske lgu benggang..
n lagu aizat..pergi

yoe said...

fird....i suka; 1. rindu terhenti, 2. situasi, 3. cinta adam dan hawa.... n for vocal i suka black!

chokio_nia said...

bunkface...huhu
ble juara lagu nye??

hans said...

aku pilih :-
1)Aizat
2)Yuna
3)Stacy

yang tu paling gempak....

macam faizal tahir..lagu dia best tapi xada kelainan...

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

huda:kemungkinan faizal tahir takkan nyanyikan.....tengok dia sangat sakit kat hospital...kita doakan dia...

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

jejaka anggun:
bunkface, selalu pitch larik...hope diaorg dpt wat yg terbaik...mlm separuh akhir dia buat sekadar baik je bagi fird....

duke:pergi aizat pown best sebab liriknya....tak mungkin kerna sayang, liriknya sangat kuat sebab habsah hassan punya ciptaan

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

arief:
tahun nie nampak macam sengit je....

ella:
mari sokong akim...huhuhuhu....

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

yoe:
rindu trhenti nak menang pown boleh tapi tomok kena lebih all out...malam separuh akhir macam dia bagi tak sepenuh hati....

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

chokio:
bulan satu chokio...jangan tak tengok taw...

hans:yuna?not bad jugak perempuan chumel itu...bersahaja....menarik...