July 2, 2009

BABI oh BABI~~~~~

BABI OH BABI….

Ko muncul kembali dengan penyakit yang baru?tak habis-habis dengan membawa penyakit kepada manusia…aduyai…yang terbaru penyakit H1N1 yang disebabkan virus influenza A yang boleh berjangkit…mula Fird malas nak ambik kesah pasal si penyakit babi nie…

sebabnya Fird memang menyirap je tengok babi dengan hidung dia yang selalu memanjang ke depan tak penah penyek…..!!!!!!!!tapi bila klinik UM buat pusat khas untuk “screening H1N1”…adalah kesedaran untuk pergi bertanya mengenai penyakit ni…selepas diberitahu oleh staff klinik, tahulah Fird penyakit nie berbahaya…dan Fird taklehla nak kutuk orang2 yang duk pakai topeng bile ke sana ke mari….hehehehhe

Antara simptom awal penyakit ni adalah: demam, selsema, batuk, sakit tekak, rasa sakit badan2, sakit kepala dan muntah. So, hati-hati ye…hati-hati dengan pelancong yang dating, kawan atau keluarga yang baru pulang dari luar Negara…bukan apa…baik sediakan “payung sebelum panas terikkan”…..puteri lilinla pulekkk…

Tapi rasanya untuk elakkan penyakit ni…rasanya katakana je la “TIDAK” kepada sang babi yang durjana itu…..bukan apa dalam al quran pun ada sebut pasal ketidakbagusan sang babi durjana atau lebih dikenali dengan nama manjanya “khinzir”….So, jangan bagi muka lagi kepada si khinzir nie..hope kerajaan pusat atau negeri jangan luluskan lagi ternakan babi kat mana-mana dalam negeri ni…yang dah ada ladang ke…ternak ke, TOLONG JAGA!!!!!bersih-bersih sikit. Kalo teruskan haram makan BABI kang,ada pulak yang tak puas hati…so,baik berjaga-jaga!!!!


p/s: jangan disebabkan anda yang nak makan,then anda ternak,pastu bila berpenyakit!!!orang lain yang jadi mangsa disebabkan kekotoran yang babi anda ternak sehingga terpalitlah penyakit itu kepada kami…..

5 comments:

joll said...

betoi..betoi..betoi..

Ahmad Firdaus Haikal Arham said...

kan joll...

::::LAdY FAFA:::: said...

heiii ase nk bunoh je sume babi opps khinzir kat dunie ni...huhuuh

Naim Husni said...

bagus. mengambil perhatian yang amat baek. sehingga gamba babi tu skalik. hak hak hak.

Ahmad Firdaus Haikal Arham said...

hahahah...perhatian yang sgt baik ye naim...huhuhu...
lady fafa pun ada hasrat yang sama ngan fird yerr....