July 18, 2009

jawapan untuk TAG dari SHIRA

Siapalah nak kat Fird nie...kawin ke Fird nanti???huhu...apapun Fird jawab jugaklah tag dari shira yang merupakan rakan blogger dan facebook Fird......

1. How old are you?
2
tahun 4bulan...Verrangann...


2. Are you single?
Sussah untuk mengakui diriku ini single…tidak akan Fird mengakuinya….Fird rasakan fird telah dimiliki oleh orang yang telah mencurik hati kecil Fird nie….wah, walaupun….apa-ape jela…jiwang berkarat pulak kata-kate fird nie…..

3. At what age do you think you'll get married?
Persoalannya kahwin ker Fird nie???orang kurang mempercayai perkahwinan kowt….belum memikirkannya….Fird akan kahwin bila ada rumah 2biji,duit lima juta, kereta berbijik-bijik….

4. Do you think you'll marrying the person you are with now?
Boleh kerrr???


5. If not, who do you want to marry?
anak TOK IMAM Kampung Fird…..anak dia baik gak….huhuhu….

6. Who will be your bridesmaid and bestman?
entah..tak terfikir pulak….

7. Do you want garden?beach or traditional wedding?
Fird nak buat doa selamat jerhhh…makan-makan petang jerh…makan kuih sudah…tak yah kuarkan belanja….


8. Where do you plan to go on honeymoon?

Fird nak pegi mana saja pasangan Fird nak pegi….Fird akan ikut kehendaknya….Cuma Fird nak honeymoon tempat-tempat sejuk supaya kami boleh selalu panaskan badankan…hahahahahahahahha

9. How many guest do you think you'll invite?
cukupla kalo 100orang jerr….taknak ramai-ramai….kuar budget banyak…kedekutnya Fird…


10. Will that include your exes?
Perlu ker???kalo jemput diorang makan hati je tengok orang kahwin ngan orang lain kan…Maklumlah exes Fird memang suka lagi kat Fird kowtt…


11. How many layers of cake do you want?
Nak pulut kuning je….Volleyyy??


12. When do you want to get married? morning or evening?

tujuh hari tujuh malam……

13. Name the song/tune you'd like to play at your wedding
You’re raise me up ke….jiwangzzz sikit…..

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork & knife
Pakai tangan sudah…main suap-suap…sukanya fird…

15. Champange or red wine?

isyhhh…apa tue???nak air suam jerrhhhhh

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
hari-hari nak rasa macam bulan madu….

17. Money or household items?
mmmmm…..


18. How many kids would you like to have?
Sorang!!!!!

19. Will you record your honeymoon on DVD/CD

wat kowt….panggil abang Brinai Production…..

19.1 Baju kawen kaler?
Orange atau Pink


19.2. kad kawen?
nak yang chumel ler…nak warna Orange!!!mesti wajib gambar Fird besar2…supaya orang tahu yang nak kahwin adalah fird….Fird akan suh bawak hadiah kat kad tue….

19.3. Wedding gift?
apa yang orang perlu bagi Fird erhhh????orang nak ada yang bagi Peti Ais, Katil, washing machine, air cond, sofa…..tv LG ke….ok gak…tak nak yang biasa2 jer….TAK NAK…kalo bawak gak…tak nak terima….nanti dekat lad undangan orang akan suruh bagi apa k….

19.4. Kameraman
Ex saya!!!!!!!kami kini teman tapi mesra……..

20. Whose wedding plan you would like to know next?
.::Nora Ramli ::..::Adawiyah hairuni::..::Kamaru Huda::.


p/s:Semoga Fird ditemukan jodoh dengannya, orang yang terlalu sukar untuk Fird merasakan cintanya....hati dan jiwa Fird hanya untuknya....fird sangat yakin dia untuk Fird....

6 comments:

intan.dayana said...

wahhh!!! xsaba nak makan nasi minyak kamuu!!!!

Ahmad Firdaus Haikal Arham said...

nanti Fird jemput intan k...tahun 20.02.2020....ok???takpun nanti Fird belajar masak nasi minyak....Then Fird ajak intan...ahakzz...

SHAHIRAH KHAIRUDIN said...

fird..shira lagi suka statement kat p/s tuh..

kawen jnji jemput i oke! hadiah barangan hinode je boley??? *ghee*

Ahmad Firdaus Haikal Arham said...

heheheh....shira antara 10terawal orang jemput tau...huhuhu

adie said...

hai Fir! u nampak lain lah dengan rambut baru tu dengan pic y lama, y baru ni nkpak smart je, i like~

Ahmad Firdaus Haikal Arham said...

thnx adie....smart erhh..thnx k...